IKÄÄNTYVÄLLÄ MAAILMALLA TIENAAMINEN

Ei muutoksia mihinkään. Homma toimii kuin junan vessa.

Alunperin kun mietisekin että mitkä alat ovat sellaisia että tuottaisivat 50 vuotta niin päädyin terveydenhoitoon. Siksi minulla on vahva panostus sinne ollut heti alusta.

Salkustani on terveydenhoidossa suoraan 7 ETF:ää. Se on varmasti liikaa, koska lisäksi isot terveydenhoitoyritykset ovat mukana lähes kaikissa muissa ETF kohteissani. En meinaa näitä kuitenkaan poistaa salkusta vaan menen niiden kanssa loppuun. Erityisesti amerikkalaiset IXJ, XLV ja PSCH ovat kohteita jotka kuvittelen pitäväni vielä eläkkeelläkin.

Tällä hetkellä minulla on tuolla sektorilla suoraan rahaa 56000 euroa. Tavoite oli että sitä olisi vuoden 2035 lopussa 100000 euroa, joten hyvin ollaan aikataulussa. Pienoisena ihmeenä pidän jos ei 13 vuoden aikana nuo sijoitukset tuplaa arvoaan. Toisaalta tässä vaiheessa en ole ajatellut ohjaavani sinne lisää rahaa.

Edelleen pyrin siihen että automaatti hoitaa sijoitukseni, mutta pikkuhiljaa kun jätän Pohjoismaihin sijoittasen pois, niin tarkoituksena on kerran kvartterissa ostaa jotain nykyistä etf-kohdetta suoralla kertaostolla. Tämä aiheuttaa sen että sijoittamiseen ei mene enää kuukaudessa aikaa 0 minuuttia, vaan jotain luokkaa 1-5 minuuttia.

Miksi käyttää aikaa tutkimalla sijoituskohteita ja yhtiöiden tulostietoja, kun samaan lopputulokseen pääsee helpommalla.




 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

8 VUOTTA TAKANA

MIKÄÄN EI SUUNNITELMAA MUUTA

VUOSI TÄYNNÄ JA MATKA KOHTI SEURAAVAA ON ALKANUT