6 + 8 MINUUTTIA

Näihin kaikkiin ETF sijoituksiin meni omaa aikaa tässä kuussa 6 minuuttia. Sijoituksia ei tarvitse seurata eikä markkinoiden liikkeitä katsoa, koska kaikki on laitettu toimimaan automaattisesti. Tuo miksi meni aikaa ylipäänsä johtuu siitä että tein yksittäisten ETF-juttujen ostoja aina kun sain rahaa tilille.

Nyt tuo alla oleva kuva näyttää paljonko olen sijoittanut, paljonko olisi pitänyt sijoittaa että alkuperäinen tavoite 2000 euroa 250 kuukauden ajan toteutuisi. Lisäksi se näyttää paljonko mihinkin on sijoitettu, paljonko missäkin kohteessa pitäisi olla sijoitettu. Kuinka suuri salkku on ja kuinka paljon olen voitolla tai tappiolla. Vuoden lopussa on tarkoitus kerätä myös prosentuaaliset suhteet sekä eri ETF-osuuksien kunkin vuoden tuotot ylös.

Edelleen itselleni on epäselvää kannattaako sijoittaa moneen paikkaan, vai vaan yhteen. No monen puolesta puhuu se että jos joskus päätetään joku lopettaa ja joutuu lunastamaan osuuden itselleen niin ei tule kerralla kaikki verot maksuun. Kulujen kannalta kannattaisi luultavasti ostaa 3kk välein yhtä maailman ETF kohdetta 6000 eurolla automaattisesti ja palata katsomaan salkkua 20 vuoden kuluttua.

6 min sijoittamisen lisäksi tässä kuussa meni aikaa tämän blogin tekemiseen ja kirjoittamiseen 8 minuuttia. Kuvan pitäis kertoa enemmän kuin tuhat sanaa, joten annetaan sen puhua puolestaan.

Jossain vaiheessa varmasti tulee eteen että tekee mieli laskea mitä olisi tapahtunut jos olisi laittanut heti ensimmäisenä päivänä sen 500 000 euroa. Laittanut ne lainan vakuudeksi sekä lisävakuudeksi kehittänyt jotain. Luultavasti se olisi ollut se kaikkein kannattavin tapa. Toisaalta kannattaisiko nyt tehdä vielä sama lopulla olevan ajan kanssa. Laina ainakin olisi halpaa. Vakuudet eivät taida salkussa kuitenkaan riittää 400 000 euron lainan nostamiseen, varsinkaan sen jälkeen jos osakkeet romahtavat puoleen nykyisestä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

8 VUOTTA TAKANA

MIKÄÄN EI SUUNNITELMAA MUUTA

VUOSI TÄYNNÄ JA MATKA KOHTI SEURAAVAA ON ALKANUT