ALOITUS

Sain päähäni kokeilla lyhentää työuraani 40 vuodesta 25 vuoteen. Ajattelin sen onnistuvan nyt paljon pinnalla olevilla ETF-sijoituksilla. ETF on kuin rahasto, mutta pienemmillä kuluilla. ETF:t valitsin kohteeksi juuri näiden pienien kulujen ja hyvän hajautuksen takia.

En jaksa seurata itse pörssiä vaan käytän sen ajan muuhun. Tarkoitukseni on että sijoittamiseen kuluisi aikaa vain tunti tai pari kuukaudessa. Itseasiassa tämän blogin kirjoittaminen vie ehkä 15 minuuttia kuukaudessa, mutta sekin tulee luultavasti olemaan enemmän kuin mitä ETF-sijoittaminen vie aikaa. Totuus voi tietysti olla toinen.

Tavoitteeni on sijoittaa keskimäärin 2000 euroa kuukaudessa ETF-tuotteisiin 250 kuukauden ajan. Keskimäärin toivon saavani 6,1% vuosituoton, jolloin minulla olisi tämän sijoitusjakson lopussa yli miljoona euroa. Aluksi en varmaan saa näin paljon laitettua rahaa, mutta lopussa uskoisin taas saavani tätä summaa kirittyä.

En kyllä usko sitäkään että kaikki ETF:t tulevat olemaan pystyssä enää kun tämä 20 vuotta ja 10 kuukautta on kulunut. Joudun siis varmaan myymään välillä jotain ja maksamaan veroja joka on aina huonoksi sijoitusten kartuttamisessa, kuten kaikki kulut.

Tavoite näyttää tältä


Lähdetään katsomaan kuinka tässä harrastuksessa minulle käy

Ensimmäiseksi ETF:ksi valitsin (IS3N), kehittyville markkinoille sijoittavan "rahaston". Katsoin että se on sopivasti hieman laskenut joulukuussa joten ajattelin että nyt voisi olla sopiva aika lähteä siihen sijoittamaan. Ostin sitä 6kpl hintaan 19,475e/kpl. Yhteensä osuudet maksoivat 116,85e. Ostot suoritin 5.1.

Toiseksi ETF:ksi valitsin (EUNK), Eurooppaan sijoittava kohde. Koska Eurooppahan yrittää aina saada Amerikkaa ja Aasiaa kiinni, joten yrityksillä on paine kasvaa kokoajan. Ostopäivä oli sama 5.1. ja osuuksia ostin 3kpl. 40,32e. Yhteensä 120,96e.

Kuun lopussa olen sijoittanut ETF-kohteisiin yhteensä 237,81e vaikka piti olla 2000 euroa. Olen näköjään heti ensimmäisen kuukauden jälkeen 1762,19 euroa jäljessä sijoitustavoitettani. Sijoitusten arvo kuukauden lopussa on 256,35 euroa. Sekin noin 1740 euroa jäljessä siitä mitä sen pitäisi olla tällä hetkellä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

8 VUOTTA TAKANA

MIKÄÄN EI SUUNNITELMAA MUUTA

VUOSI TÄYNNÄ JA MATKA KOHTI SEURAAVAA ON ALKANUT